For å øke inntjeningen er det viktig å ha varierte strategier for bloggreklame. Ikke bind deg opp til et program når du kan tjene penger gjennom flere kanaler.

Om du får tilbud om å bli casino-affiliate så er dette noe du kan kombinere med andre annonser. Bruk affiliate-program, lokale annonsører og landsdekkende kampanjer.

Variasjon skaper inntjening

Mange gjennomfører bare affiliate-kampanjer og ser bort i fra andre muligheter. Det er mye penger å tjene på å tenke mer kreativt og få med flere aktører. Om man har en blogg med mye lokalstoff kan det være lurt å selge til lokale bedrifter. Disse har ofte begrensede muligheter for markedsføring, og vil derfor ofte være svært positive til din blogg. I tillegg er det mange mediebyråer som lager nasjonale reklamekampanjer på nett. Derfor er det en god ide å ta kontakt med de ulike selskapene. Da vet de at du er tilgjengelig og kan ta kontakt med en gang behovet melder seg. Poenget med differensiering er at du hele tiden har flere forskjellige inntektskilder. Dette gjør ofte at inntjeningen blir vesentlig større. Samtidig får du høyere sikkerhet om en av kildene skulle svikte.

Enkelt å starte

Det er enkelt å komme i gang med reklamesalg på bloggen. Affiliate-program finner man raskt på nett. Her er det bare å sende inn en søknad og få nettsiden godkjent. Man kan også ringe til forskjellige bedrifter og gjøre avtaler. Det er egentlig bare å finne frem telefonkatalogen og sette i gang. Mange tror kanskje at bloggen er for liten og at dette ikke vil lønne seg. Da er det viktig å få frem at svært mange av Norges bloggere tjener penger på virksomheten. Ikke alle disse er på noen toppliste med høye lesertall. Derfor er det vel verdt å sette av litt tid til å se på mulighetene for å tjene penger.