Det er viktig å ha kampanjer for å tiltrekke kunder. Kunder er alltid interesserte i tilbud, det regnes som et psykologisk fenomen. Et tegn på et tilbud eller en kampanje fanger oppmerksomheten vår, og når vi ser at et produkt tilbys for en rimeligere pris enn normalt så er sjansen større for at vi slår til, selv om tilbudet ikke nødvendigvis er særlig billigere enn normalt. Det er derfor man ser tilbudsprisen med stor skrift og originalprisen med liten skrift i et hjørne når man handler i butikken.

Kampanjer innbærer som sagt ofte en redusert pris, men de kan også innebære gratis komplementære produkter som gjør hovedproduktet mer attraktivt. Et eksempel på en slik kampanje er velkomstpakken på Norgesautomaten. Med denne kampanjen tilbyr Norgesautomaten nye kunder innskuddsbonuser på de tre første innskuddene, opp til en verdi av 500 euro (omtrent 3,730.19 kroner). Hvis du som ny kunde gjør ditt første innskudd på 100 euro mottar du 150 euro ekstra i bonus. Du mottar 50% bonus på innskudd nummer to og 100% på innskudd nummer 3, opp til et visst beløp. I tillegg mottar du 20 gratisspinn på brukerfavoritten Starburst når du gjør ditt første innskudd.

Denne kampanjen stimulerer altså potensielle kunder til å registrere seg og begynne å spille. I grafikken som brukes for kampanjen står “500 euro” og “20 gratisspinn” sentralt. Dette er for å gjøre det så attraktivt som mulig å registrere seg. Det kan se ut som om man sparer 500 euro hvis man registrerer seg, og det kan være et attraktivt tilbud. De 20 gratisspinnene er også et attraktivt tilleggstilbud. Når en potensiell kunde har lest hvordan kampanjen virker og skjønner at man må gjøre et innskudd på 100 euro først, er det fortsatt en god sjanse for at han vurderer det siden han teknisk sett kan spare 500 euro. Det er også bra for annonsøren, fordi det øker sjansen for at kunden gjør flere enn ett innskudd.