Poker har gått fra å være en mer eller mindre obskur aktivitet, om enn populær, til å være skikkelig «mainstream» og bli regnet som en sport! Den økende populariteten, og det at spillet har spredt seg til nettet og vokst der, har også gjort det mulig for stadig flere å tjene penger på poker – og mange kan til og med leve av det!

Hva kreves av en god pokerspiller? Nerver av stål? God intuisjon? Innsikt i psykologi? Erfaring? En blanding av alt dette? Det viktigste er nok at man får erfaring og dermed også innsikt i egne ferdigheter – både styrker og svake sider. Hvilke feil gjør man om og om igjen? I hvilke situasjoner ser man ut til å tenke klart og gjøre gode trekk? I hvor stor grad er man en «gambler» og i hvilken grad foretrekker man å ta mindre, men mer kalkulerte sjanser?

Dette er alle spørsmål man kan få svar på gjennom å prøve seg fram, og igjen er det nok øvelse og trening som gjør en mester, selv om flaks alltid kommer til å ha en sterk finger med i spillet når det kommer til denne typen aktiviteter.

En god ide kan være å begynne å spille, kanskje ta del i turneringer på lavt nivå, satse mindre beløp i begynnelsen, og undersøke hva slags tilbud de ulike poker-kasinoene har når det gjelder opplæring. Betsafe har for eksempel en enkel, oversiktlig og brukervennlig pokerskole der man kan lære basic pokerregler, regler for turneringer, vanlige pokeruttrykk, skikk og bruk for bordprat og lignende.

For de fleste nybegynnere kan dette være et perfekt sted å begynne, og som sagt, man kan begynne med små innsatser innen man føler seg trygg på hva man driver med, eller man kan til og med begynne å spille bare for moro for å lære seg reglene og se hvordan det fungerer.